Vít Prokůpek

profesionální vyjednavač a odborník na psychologii ovlivňování
,,Spolu s mým týmem pomáháme lidem
a organizacím rozvíjet se a růst."
Tipy o vyjednávání a psychologii ovlivňování na e-mail?

Blog Víta Prokůpka

„Vaše studnice moudrosti o vyjednávání a psychologii ovlivňování. Místo pro výlety mimo komfortní zónu. Podpora Vašeho růstu. Centrum provokace a politické nekorektnosti. Postel, kde se pravda svléká do naha…“
20Březen
2014
7769xpřečteno

Žijeme na krásném místě a v úžasné době

Opravdu se máme špatně? Zhluboka se nadechněte, upusťte páru, pošlete divoké emoce na krátký odpočinek. A zapojme na chvíli rozum, pojďme se podívat na fakta.

70 % světové populace neumí číst.

Můžete si vzít, koho chcete (oženit se, s kým chcete), nemusíte se na to ptát rodičů a svatba není obchodní dohodou mezi rodinami.

Dokonce můžete souložit, s kým chcete a kdy chcete. A nemusíte se bát, že za to budete veřejně ukamenováni.

Taky jste trochu divní? Nevadí. Ale před pár set lety by Vás za to možná upálili, protože by Vás prohlásili za posedlé ďáblem.

Máte střechu nad hlavou, vlastníte lednici a máte se do čeho obléknout? Pak patříte mezi 25 % nejbohatších lidí na planetě.

Pro ty, co nadávají na rozdíly mezi chudými a bohatými: patříme mezi nejvíce rovnostářské země světa. Tedy země, kde jsou ve srovnání s ostatními menší rozdíly mezi bohatými a chudými. Přesně: jsme čtvrtou nejvíce rovnostářskou zemí světa! Dokonce jsme předstihli i Švédsko, které je často dáváno za „příklad sociálního státu“. Kamkoliv na světě vycestujete, pravděpodobně uvidíte větší rozdíly mezi lidmi. (Nevěříte? Nastudujte si něco o ekonomickém ukazateli „Giniho koeficient“.)

Jste naštvaní na prezidenta? Můžete se uvolnit tím, že vytvoříte humornou karikaturu. A nikdo Vás za to nebude ani zabíjet, ani zavírat do vězení, ani mučit.

Můžete cestovat, kam se Vám zachce.

Můžete podnikat a poctivou cestou zbohatnout. (Ano, cyniku, jde to i poctivě.)

Nechcete podnikat? Můžete si vybrat zaměstnání. A není třeba kvůli tomu rozdávat úplatky. Ani vysokoškolské pedagogy nemusíte uplácet, aby Vám „dali“ zkoušku. (Moji přátelé např. z Ukrajiny by Vám o tom mohli dlouze vyprávět.)

Chcete si založit živnost? V pohodě. Netrvá to ani tak dlouho, nepotřebujete žádný kapitál. V některých zemích to trvá i dva roky. A abyste živnostenské oprávnění vůbec získali, musíte uplácet, uplácet a uplácet (zkorumpované úředníky)…

Dokonce se u nás ani neválčí.

Mohl bych s výčtem pokračovat dál a dlouho. Myslím však, že to prozatím stačilo…

Važme si proto toho, co máme. Méně si stěžujme a více se na sebe usmívejme.


Chcete zlepšit vlastní život i svět kolem sebe? Objednejte si knihu Psychologie ovlivňování: 99 tipů pro zvýšení vaší přesvědčivosti. Pokud techniky v ní popsané budete používat eticky, zaznamenáte rychlé zlepšení. Upozornění: Techniky v knize popsané mohou v případě zneužití představovat nebezpečné zbraně, používejte je opatrně a s rozmyslem.  



Autor: Vít Prokůpek
profesionální vyjednavač a odborník na psychologii přesvědčování, kterému není jedno, kde žije


Zajímají Vás tipy o vyjednávání a přesvědčování, tipy pro Váš úspěch a novinky na blogu?
Štítky:
citáty
fakta a mylné interpretace
korupce
marketing
osobní rozvoj
prosperita a hojnost
psychologie ovlivňování
psychologie persvaze
psychologie přesvědčivosti
psychologie přesvědčování
rozum a objektivita
štěstí a spokojenost
úsměv



Kontakt

Obecné informace a firemní řešení:  info@vp-tcc.cz

Informace o veřejných seminářích a přihlášky:  seminare@vp-tcc.cz


Ing. Vít Prokůpek

IČ: 763 02 440
DIČ: CZ8104043310