Vít Prokůpek

profesionální vyjednavač a odborník na psychologii ovlivňování
,,Spolu s mým týmem pomáháme lidem
a organizacím rozvíjet se a růst."
Tipy o vyjednávání a psychologii ovlivňování na e-mail?

Semináře a školení

Termíny veřejných seminářů, tréninků, školení a workshopů Víta Prokůpka

Mistři cenových vyjednávání (2 živá online setkání + online kurz k samostudiu)




V současné době není vyhlášen žádný termín. Pokud chcete seminář uskutečnit jako firemní řešení na míru, kontaktujte Víta Prokůpka emailem.


Přínosy pro Vás

  • Proniknete do nejúčinějších technik cenového vyjednávání. 
  • Vše si vyzkoušíte a dostanete zpětnou vazbu od předního evropského vyjednavače a dalších účastníků tréninku.
  • Do budoucna se vyvarujete typických chyb, které při cenovém vyjednávání často dělají i zkušení vyjednavači.
  • Posílíte dovednost správně analyzovat svůj vyjednávací případ, kvalitně se na vyjednávání připravit a u jednacího stolu díky tomu využijete své možnosti na maximum.
  • Vyzkoušíte si tři praktické simulace cenových vyjednávání. 
  • Poznáte několik dalších úspěšných lidí z byznysu a získáte od nich praktický vhled do vyjednávání (pohled z jiné branže, který můžete uplatnit ve své branži).
  • Naučíte se k vyjednávání přistupovat strategicky a takticky jako k šachové partii a díky tomu budete dosahovat lepších výsledků v reálných vyjednáváních.

Termíny online setkání: úterý 19. 9. a úterý 26. 9. 2023 od 9:00 do 13:00.

Novinka 2023: Každé online setkání prodlouženo o hodinu - bude ještě více času na trénink, zpětnou vazbu, diskuzi a dotazy.

To nejdůležitější:

Jedná se o intenzivní online trénink a je určen pro všechny, kteří ve své práci vyjednávají.  Obsahem ani cvičeními a případovými studiemi se nepřekrývá s žádným jiným seminářem Víta Prokůpka, lze ho absolvovat samostatně nebo jako rozšíření k prezenčním seminářům, např. "Trénink vyjednávání s vyjednavačem", "Třídenní akademie vyjednávání" nebo "Trénink vyjednávání pro pokročilé (3D negociace)", případně jako rozšíření online tréninků (např. "Online akademie vyjednávání").

Setkání probíhají online, není tedy potřeba nikam jezdit, účastníte se z pohodlí domova nebo kanceláře. Stačí Vám notebook (tablet, telefon) s připojením k internetu.

Trénink se skládá ze čtyř částí - dvou videokurzů k samostudiu a dvou čtyřhodinových online setkání: 

1. část: "Zahřívací techniky" - video k samostudiu zobrazující a vysvětlující 5 základních (a velmi účinných) technik cenového vyjednávání (délka videa: 30 minut). Techniky jsou velmi praktické a ve své podstatě i velmi jednoduché (přesto se jim málokdo umí bránit). Po zhlédnutí "zahřívacího videa" budete umět ve své praxi využít 5 účinných vyjednávacích technik (a účinně se bránit, když je někdo použije na Vás).

2. část: "Vyjednávání o ceně" - online kurz k samostudiu, který obsahuje další účinné techniky cenového vyjednávání (délka videa: 140 minut)Čeká vás spousta příkladů z praxe a originální úhel pohledu na vyjednávání, který jinde nezažijete. Pochopíte, co odlišuje mistry cenových vyjednávání od ostatních vyjednavačů (a zařadíte se do první skupiny).

3. část: První online setkání s praktickým tréninkem - v malé skupině trénujeme principy a techniky cenového vyjednávání a následně vyjednávání detailně rozebíráme. Je třeba techniky a principy z prvních dvou částí přenést do praxe, proto se můžete těšit na intenzivní trénink, detailní analýzu a živou diskuzi. Během prvního setkání vás čekají hned dvě simulace vyjednávání (délka setkání: 4 hodiny).

4. část: Druhé online setkání s praktickým tréninkem - pokračujeme v intenzivním tréninku vyjednávání. V rámci druhého setkání můžete využít vše, co už znáte z online kurzů a z prvního setkání. Bude se vám to hodit, protože vás čeká komplexní cenové vyjednávání o několika proměnných, na kterém by si vylámali zuby i zkušení vyjednavači (délka setkání: 4 hodiny). Vy už si zuby v podobných situacích nikdy nevylámete, pomalu se z vás totiž stávají mistři cenových vyjednávání. 

Účastníci dostanou kompletní záznam z obou setkání k dispozici, mohou se tedy zpětně vracet nejen k online kurzům, ale i k záznamům tréninku vyjednávání a celé diskuze s ostatními účatníky (včetně všech dotazů).

 

Lektor kurzu je praktik, profesionální vyjednavač, který pro své klienty vede vyjednávání na území ČR i v zahraničí, případně slouží jako mentor firemním vyjednavačům. Do tréninku propisuje i svou mezinárodní zkušenost s vyjednáváními vedenými v angličtině.

 

Obsah online kurzů a online setkání:

  • Správný okamžik. Kdy je ta správná chvíle pro "vykopnutí" cenového vyjednávání? A kdy je naopak pozdě nebo příliš brzy? "Špatné načasování vás může stát i miliony (uvedu příklady z praxe)."
  • Zlomové sekundy. Jak při vyjednávání identifikovat zlomový okamžik? Tyto zlomové okamžiky vás mohou vyjít hodně draho. Nebo vám naopak hodně vydělat. "V praxi se zlomovými okamžiky téměř nikdo nepracuje (škoda pro ně, super pro vás)."
  • Velké nepochopení. Jedna zásadní věc, kterou v souvislosti s vyjednáváním nechápe ani většina lektorů vyjednávání (a učí to špatně). "Pro vás je podstatné, že vás toto velké nepochopení může stát vztah s druhou stranou. A taky hodně peněz..."  
  • Okamžik pozornosti. Jak správně pracovat s pozorností a kdy ji laserově zacílit, abyste poznali signály blafování a nejistoty? "Ani velmi zkušení vyjednavači toto nedělají, jen samotná tato dovednost vás zařadí mezi nejlepší." 
  • Einsteinovo vyjednávání. "Někdy se vyplatí, když při vyjednávání dáváte a děláte ústupky. Je však třeba dělat to strategicky, pragmaticky a promyšleně." Představím vám překvapivou vyjednávací techniku inspirovanou životem Alberta Einsteina a jeho reálným vyjednáváním. Při krátkodobém pohledu může jeho strategie vypadat altruisticky, v dlouhodobém pohledu vám (i druhé straně) přinese výhodnější dohody a pevnější vztahy. 
  • Vágní požadavek. Technika vágního požadavku je extrémně účinná vyjednávací technika, kterou v praxi málokdo používá. Funguje v běžných životních situacích i složitých B2B vyjednáváních. A může mít drtivý účinek. "Jak tuto techniku využít způsobem, abyste získali maximální počet ústupků od druhé strany a přitom nezruinovali vzájemný vztah? A jak se účinně bránit, když ji někdo použije na vás? V takovou chvíli se cítíte, jako byste měli hlavu ve svěráku a je potřeba ji vyndat..."
  • Překvapivá kreativita. Jak být při vyjednávání kreativní a vidět "až za roh"? Jak jiným způsobem získat hodnotu, když druhá strana nechce ustoupit ze svých cenových požadavků? "Ukážu vám několik technik na příkladech z praxe. Technik, které vedou k dohodě i ve zdánlivě neřešitelných situacích." 
  • Magické slovo. Víte, jaké jedno jediné slovo je to nejsilnější a nejužitečnější? Nápověda: ne, není to slovo "ne". "Naučím vás používat nejúčinější slovo, které existuje. Při vyjednávání má magickou sílu..." 
  • A mnoho dalších témat, technik, taktik a strategií: Setkání s drákulou. Umění slyšet, co ostatní neslyší. Široké otevření. Eliminace rizika. Stamilionový kontrakt. Selhání profesionálních vyjednavačů. Nenažraný nákup. Odmítnutí cenou. Strategické partnerství, TAD metoda, 3P princip... 
  • "Nešlo by s tou cenou něco udělat?" Jak reagovat na cenové požadavky a požadavky efektivně "dávat na stůl". Formulace, které používat a kterým se vyhnout - "Nešlo by s tou cenou něco udělat?" zrovna nepatří mezi ty nejchytřejší. ;-) 


V současné době není vyhlášen žádný termín. Pokud chcete seminář uskutečnit jako firemní řešení na míru, kontaktujte Víta Prokůpka emailem.




Kontakt

Obecné informace a firemní řešení:  info@vp-tcc.cz

Informace o veřejných seminářích a přihlášky:  seminare@vp-tcc.cz


Ing. Vít Prokůpek

IČ: 763 02 440
DIČ: CZ8104043310